vineri, 30 iulie 2010

Căsuţa copiilor: Un cadou pentru Maica Domnului

Dragi copii,
Luna care urmează, luna august, începe cu două săptămâni în care o cinstim în mod deosebit pe Maica Domnului. Pe 15 august este sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cea mai mare sărbătoare închinată ei. De aceea, înainte de ea avem 14 zile de post, în care cei care o iubesc pe Maica Domnului ţin post, se roagă mai mult şi participă la slujbele deosebite închinate Născătoarei de Dumnezeu în această perioadă.

Ştiţi că Maica Domnului este şi mama noastră? Ea ne iubeşte mult, aşa cum Îl iubeşte pe Domnul Hristos, Fiul ei, şi se roagă mereu lui Dumnezeu pentru noi. De asemenea, ori de câte ori suntem în necazuri şi o chemăm în ajutor, ea este grabnic ajutătoare. Vă spun doar una din nenumăratele minuni pe care Maica Domnului le-a făcut, răspunzând la rugăciunile celor care au chemat-o să-i ajute:

O familie din America avea un copilaş de doar 7 luni. Într-o zi l-au dus la spital, pentru că era bolnav. Dar aici doctorii le-au spus că nu mai are nicio şansă, că va muri în scurt timp. Părinţii, disperaţi, i-au chemat pe cei doi preoţi parohi de la biserica unde mergeau ei şi i-au rugat să aducă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pe care o aveau în biserică, numită „Portăriţa”.

Părinţii au venit cât au putut de repede şi au aşezat icoana lângă patul copilaşului. Apoi au cântat cu toţii Paraclisul Maicii Domnului. În timp ce cântau, pruncul îşi revenea încet-încet, sângele care-i ieşea pe gură s-a oprit, iar copilul a început să se mişte. Curând după aceea, a putut fi hrănit. Medicilor nu le venea să creadă, cum acest copil, pentru care nu mai era nicio speranţă să fie salvat, s-a făcut sănătos. Părinţii lui ştiau însă că Maica Domnului şi-a arătat dragostea de mamă şi a făcut o minune.



Să nu uitaţi deci, dragi copii, că Maica Domnului are grijă de noi ca şi mama noastră, şi Îl roagă mereu pe Dumnezeu să ne dea toate cele de care avem nevoie. Acum, înainte de ziua ei, aţi vrea să îi faceţi şi voi un cadou Maicii Domnului, pentru că ne iubeşte atât de mult? Să vă dau câteva idei:
  • - încercaţi să ţineţi măcar câteva zile de post. Dacă sunteţi prea mici, puteţi renunţa pentru o perioadă la ceva care vă place, de exemplu să nu mai mâncaţi ciocolată sau îngheţată, ori să nu vă mai uitaţi la televizor;
  • - în timpul postului adăugaţi la rugăciunile voastre şi o mică rugăciune specială către Maica Domnului.
  • - Repetaţi (sau, dacă nu ştiţi, învăţaţi) o cântare în cinstea Maicii Domnului, de exemplu „Cuvine-se cu adevărat”;
  • - Învăţaţi rugăciunea de sub icoana pe care o aveţi de colorat;
  • - Maica Domnului se bucură mult dacă sărbătoriţi ziua ei cu sufletul curat, curăţit prin Spovedanie, şi Îl primiţi pe Domnul Hristos prin Împărtăşanie;
  • - de ziua Maicii Domnului mergeţi la biserică cu flori; şi acasă puteţi împodobi icoana ei cu floricele;
Ce ziceţi, v-aţi hotărât?
Pagină realizată de Natalia Corlean

Niciun comentariu: